12 Disember 2009

aku yang tidak berguna


dah lama betul aku tak update entry aku..

dalam selang berapa bulan nih, banyak mende jadi..

tapi yang paling aku ingat, adalah beberapa..kebanyakannya semua wat aku nangeh.. (haha, okay, aku ngaku, aku em0..)

pertama, tyme pagi raya..
semangat aku nak pegi raya kat k0nsulat..ye r, sebab kawan-yang-antara-aku-paling-sayang bagi ak pinjam m0to dy b4 dy blk msia..walaupun sume balik, n aku rindu kampung, tp xpe r..s0 dgn semangatnye aku p0n kuar dgn kebaya n sandal summit-nye..

dah dekat simpang nak masuk jalan ke k0nsulat tuh, aku tetibe kene himpit ngan avanza..agaknya nak cepat sangat, sampai gi h0n2 aku x henti.. terpaksa r aku pecut sbb belah kiri lak ada kete yg sedang dengan amat tenangnya pemanduan dy! ha, bile da dpt p0tong aku, b0leh plak himpit kan..s0 dgn pasrahnya aku p0n jatuh.. mne ley lawan maa.. dgn bantuan dari saksi2, aku p0n angkat m0to, pastu trus cabut balik umah.. adeh.. padahal dah nak sampai daa.. beh,kaki aku dah berlumuran darah tyme tuh..

sampai umah, dah siap balut luka sume, trus g blk lagi..hehe..semangat nak raya tak luntur beb!x pedulik kebaya k0yak ke tidak..plus, dah janji ngan kak amy nak g raya same2..tapi mmg hati dah tak best sangat da nih..d0k pk camne r nak gitau tuan punye m0to neyh..nak msg trus, kang ganggu raya dy..s0, pendek cite bile dy da blk medan bru aku gtau dy..

sedey gile aku teng0k muke dy kecewa..amanah yg dy bagi aku, aku hancurkan.. dy pass kt aku, dgn harapan aku terhibur sket bile raye sens0rang kat cni..tp blk2, m0to dy da nk ancur.. aku tyme tuh rasa nak putar balik je waktu, xnak aku pakai.. seminggu aku nangeh sbb pikirkan dah kecewakan dy..sedey..sangat..

dah beberapa ketika, baru lah aku 0kay sket..selang berapa bulan, jadik lagi isu..

sekali lagi, aku kecewakan dy..ada satu mende yg aku wat dy marah..pagi tuh aku dah kene maki da ngan s0rang member india nih, tp aku rilek lg, sbb aku tau dy mmg cpt hangen, tp pastuh dy dah mintak maaf ngan aku.. tapi bile isu tuh berlanjut sampai babitkan nama dy ni, aku trus g0yah.. mati r aku..

dy betul2 marah..mmg patut p0n, klu aku jadik dy p0n aku hangen.. dah r ngah tid0, pastu bangun2 kene marah, pasal aku lak tuh! adeh..aku betul2 screwed up kali nih..

aku sedeh gile bile dy ckp dy x penah marah camni..aku 0rang pertama yang wat dy marah sampai sebegitu skalik!! ya Allah..hancur gile rasa tyme tuh.. teruknye aku!!! kenapa aku lukakan 0rang yg aku syg..tyme tuh aku rasa nak mati je..aku tau, Nauzubillah..

aku nangeh lagi (macam biase)..tp tyme nih teruk sket aku rasa.. sbb, 1st aku dah dapat title orang-yg-pertama-wat-"dia"-sangat-marah, 2nd, baru perasan aku takde sesapa!! aku betul2 terjatuh kali nih, dan xde satu tangan p0n yang terhulur tuk aku berpaut.. baru aku sedar aku takde sahabat rupenye kat cni.. aku tgk dy, ada nuyu yang tenangkan.. aku? padanla muke.. nampak sangat perangai teruk, xde s0rang pon back-up aku..

kae, mmg aku salah dlm isu nih, tapi xkan xde satu ayat penenang wpun hip0krit k0t tuk aku.. adeh.. sedey.. sangat2 sedey.. aku tak mungkin tep0n parents tuk mende remeh nih k0t.. aten plak sib0k ngan xtvt dy aku rase.. xmungkin aku kcu dy... s0 aku ingat aku adalah sese0rang kat medan, tapi hampa..memang naseb..aku menangeh kat ruft0p peberet aku, dan Allah masih sygkan aku, sbb Dia hadirkan bintang2 temani aku menangeh malam2 yg perit tuh..

aku hancur..mengecewakan dan dikecewakan..huhu..tapi aku kene terima hakikat ni.. mende dah jadi.. sekarang, aku try jalani hidup kat medan nih dgn d0a agar dia yg telah aku kecewakan sudi maafkan aku.. aku betul2 sayang dy..

n tadi, jatuh lagi air mata aku.. aku terpaksa bagitau yg duit yuran kene masuk awal kali nih.. sakitnya rasa sebab memikirkan aku adalah beban terbesar dalam hid0p family aku.. cube kalau aku tak wujud kat dunia, musti, dy0rang tak sesusah sekarang.. kan ni jalan hid0p aku yang berliku-liku, tp kenapa aku mesti heret parents aku? they deserve s0 much better than this.. cube aku takde, mesti dy0rang dah b0leh pegi haji skrg..(T_T)

ruft0p jadi saksi aku nangeh lagi.. aku pandang langit, try cari bintang, tp xde.. malam nih mendung.. lagi aku sedey, sebab dy satu2nya teman yg aku ley nampak tyme aku terjatuh.. tapi tak lama, aku pandang lagi, awan tuh dah beranjak sikit, nmpak da bintang.. ya Allah, aku betul2 bersyukur.. aku tak sendirian.. Dia tak tidur.. Dia Maha Pemurah.. aku yang tak berguna nih p0n dy sudi lagi pinjamkan sinar bintangNya wat teman aku nangeh.. aku bersyukur ya Allah..


saat ni, aku cube jalani hid0p dengan tersenyum.. walaupun dah tertanam kukuh dalam pale0tak aku nih yg sampai saat ini aku hanya mendatangkan kesengsaraan pada 0rang2 terdekat aku.. hanya padaNya aku berpaling, mintak aku cepat2 dapat berubah dari batu galas yang sangat membebankan 0rang menjadi p0hon buah yang dapat membalas kembali jasa (wpun aku tau xkan pernah mungkin) mereka yang selalu disusahkan aku yang tak berguna ni..




p/s : asiah, selamat menjalani kehidupan yg baru.. maaf aku takde es0k kat sana tuk k0, tp d0a aku akan tetap selalu mengiringi langkah baru k0..kem salam kat hubby k?mwax~

30 Ogos 2009

Shahrul Mubarak~~


setelah Ramadhan ke-9, barulah aku benar-benar dapat merasai nikmatnya bulan yang dijanjikan penuh rahmatNya ni..

baru malam ni aku berjaya menjalankan sunat terawih.. setelah hari2 sebelum ni berhalangan + rasa malas, untung aku dianugerahkan se0rang teman yang sangat cambesh! Ida, aku sangatlah berterima kaseh sebab mengajak tuk sama2 ke masjid dakwah malam ni.. lama sangat hati ni dahagakan nikmatnya sunat ni sampai sempat gak rasa malas tuh singgah.. tanx Ida! i lap u full!!!

aku datang lambat sket, sebab makan lama sangat.. s0, tyme aku datang, dah nak abeh ceramah daa.. aku tunaikan isya' dulu, tu yang tertinggal 2 rakaat pertama.. tapi malu gile! aku r meng0ng! tak tau tmpt amek wudhu' perempuan b0le ikut jalan belakang! selalu dah amek kat umah (berbuka kat luar).. ada ka patut aku maen redah je laluan akhwan.. hahaha! malu gilak! pasni dah tau, takkan aku ulangi perkara yg memalukan tadik! menyut!

masuk2, terjeng0k2 gak r cari ida dll, tapi xde.. belah sana k0t, aku tak pasan.. so aku amek r p0rt paling kiri.. ngah2 pakai telekung, banyak plak mata2 memandang.. aneh plak aku ghase! idung aku tertinggal ke? aku cek, ada je lagi.. pastuh aku tegur r dak kechik depan aku, "Kenapa dek?" ada ka patut dy dan kawan2nya gelak! wah, hangen r aku! aku p0n s0und r dy, "adek ga usah s0lat traweh kal0 dateng t0k ketawain 0rang.." hahaha! meng0ng ak aku? ni kal0 mak aku tau nih musti dy marah! "ada ke ngan budak kechik p0n nak gaduh! xde otak!" hehehe..menyut t0l r aku nih..mak! windu!!!

seyes, sangat lah besh dapat mengerjakan sunat terawih nih.. rasa cam zaman sk0lah dulu.. tyme diri nih masih belum begitu hanyut akan g0daan dunia.. rasa damai sangat, sampai sempat gak air mata menitis sebab terharunya Dia masih memberi kesempatan tuk aku yang hina nih merasai nikmat ni..segala puji bagi Allah..

s0, kengkawan.. meh r kite sesame wat sunat terawih nih! bukan selalu dapat wat.. setaun sekalik jak! ntah2, taun depan dah tak sempat da.. best.. seyes.. bile dah wat sunat ni, baru r betul2 dapat rasa nikmatnya bulan yang penuh dengan kurniaNya ni.. takyah wat banyak2 p0n takpe.. 8 raka'at p0n dah cukup.. best!!! j0m kita wat!!




p/s : es0k merdeka ek? pe nak wat?

19 Ogos 2009

usai 0spek..


penat sudeyh..

2 minggu kelam kabut wat mende yg dit0lak tetibe ke kita, selesai sudeyh..

even sume 0rang tau yang sume 0rang takpuas ati ngan 0spek kali neyh, aku dah tak larat nak pikir lagi..

sampai suara aku ilang, tut0r tak gi (penat + demam = tak larat), tak tau nak cakap pe..

0verall, aku p0n tak puas ati. (teng0k atasan r..maksud aku persatuan, bkn panitia..)

s0, taun depan bile batch aku lak yang wat, aku nk tgk pe jadi.. aku tak larat r nak andle sekalik lagik..plus banyak kekurangan p0n aku..tapi aku rase taun depan ok kot..sebab depends 0n MT persatuan..ahakz~

kae r..kepada abg2 dan kakak2 seni0r, kami seluruh panitia minta maaf atas semua khilaf kami..tanx atas teguran..n kepada adek2 juni0r, welc0me t0 da hell!! maksud aku medan r.. naseb r k0rang..


p/s : kepada sesiapa yg sakit ati ngan aku secara pers0nal, ley kontek aku n cakap terus, aku betul2 minta maaf..

9 Ogos 2009

0spek


masuk tahun baru, 0p da k0z r masuk gak dak2 juni0r..aha! ni yng besh nih! seb bek taun ni aku termasuk dalam panitia 0rientasi at0 kat ind0n nih kit0rg pggl 0spek..name s0pan dy sambutan mahasiswa baru r kire..haha! tak b0leh blah name

Ten, ges wut? aku jadi bir0 disiplin & pr0tok0l! hahahaha! tak b0leh lah! samseng num 2 kat maktab (sebab num 1 ko r!) jadi bir0 disiplin n pr0tokol tuk 0rientati0n! ni kalau warden2 p0mpuan tuh tau k0mpem dy0rang kuarkan mem0 tuk tarik balik keputusan nih! ahakz~! ha, aku tau pe yg 1st tlintas kat pale0tak ko.. k0 musti nak cakap "hancur r bebudak tuh.." kan? hahaha! tak payah, mak aku dah cakap dulu kot..

ha, nih yg aku nak cite.. kan memang tradisi klu 0spek musti r ade perkare yg aneh2 cam kite wat kat maktab dulu kan? s0, antara tradisi yg ada kat cni ada r maen baling2 telur tyme da abeh pr0gram.. tadi aku gi meeting persatuan pelajar2 malaysia kat cni, naek r isu yg kit0rang takleh wat tradisi tuh! wat da heck? aku bengang gile! tapi aku diam jak tadi sebab kal0 k0 tau r kal0 aku da bukak mulut, k0mpem r dak2 tuh kene bambu ngan aku! ha, yg naekkan isu ni, dak2 dari U Islam kat cni..(o ye, kat cni ada 3 U yg ada msian students, s0 kire 0spek nih c0mbine 3 U) pastu salam utk seni0r (kire cam ada menari2 yg bod02) p0n dy0rang tak bagi wat! pastu, paling aku bengang, sesi bebas seni0r (tyme nih r tyme seni0r buli juni0r) p0n dari 2 jam setengah aku wat, dy0rang nak wat sejam jak! wah! bengang gilak aku! dah 3 kali aku wat tentatif tuh, ada jak yg tak puas ati! bengang si0t!

dak2 U yg aku cakap tuh bagi alasan k0non x pr0per sebab maj0r juni0r yg dtg dari U dy0rang lebey tua dari kit0rang.. wah2.. tua-tua gak, tapi k0 tetap juni0r kot! sebab aku igt lagik kat msia arituh seni0r aku maki ada budak juni0r nih panggil aku aja je, xde akak.. memang aku suh dy panggil aku name je sebab dy lagik tua dari aku, tapi kaw2 r kene maki ngan akak tuh.. sebab akak tuh cakap yg penting seni0rity in experience kot..bkn um0! sejak arituh aku pegang prinsip tuh! mane aku tak bengang kes ni jadik!

pastu sesi bebas seni0r yg dipendekkan waktu tadi alasan dy0rang takut seni0r wat benda2 ngarut (dy0rang specify seni0r dr U kit0rang r..) kat juni0r sampai ada lak kang yg benci seni0r.. mende nye!! aku suka hang 0ut ngan kak anje sebab dy penah maki aku k0t tyme aku dulu! cube klu dy tak maki aku, k0mpem aku tak ingat dy k0t! k0 sendirik tau kan camne dak2 kechik yg kite suke p0w dulu baek ngan kite.. c haniza yg aku suke amek mknn dy dulu k0ntek lagik ngan aku skrg!! mane aku tak hangin!!!

pendek kate aku memang kene kaw2 r dlm meetG tadik! even p0st aku p0n dyorang nak ganti ngan dak2 dari U dy0rang.. pale0tak ko! tyme meeting taknak datang! mintak name, ada jak alasan! k0non ngah cuti balik msia.. jumaat nih baru balik medan.. ha, pandai! padahal sabtu da start pr0gram! huh! aku bengang kal0 banyak mulut tapi suh wat keje taknak! banyak lak lu punye alasan! ha, ni mule r aku kasar nih!

k0 tau ten, aku sampai nak letak jawatan jek tadi! tapi pikir aku tetap wajib dtg gak sebab aku p0n 1 0f exco persatuan cam #%$&* @ persatuan pelajar msia kat cni, s0 aku sabar je r.. tapi aku mmg da takde m0od tuk pr0gram nih.. kang, aku mjerit2 kat dak2 tuh ada lak yg maki aku balik!

kepada dak seni0r usu, aku sarankan takyah r k0rang datang.. k0mpem taun nih punyer 0spek buhsan tahap nenek tenuk nak mati!! huh! bengang aku!


p/s : bengang punye pasal, tadi aku melalak sampai h0usemate aku turun n lepak bawah! ahakz~~

31 Julai 2009

da balik medan yg *tuuuuuuttttttt*


da 8 hari lebey aku da balik medan..

sedey gile..kali ni paling berat aku nak tinggalkan kL..

sedey gilak! ngan katy perry nak dtg sunway lag0on nye.. b0ngox!! arituh balik kejap sgt! sume benda nak wat tak sempat! ngan v0lunteer sane, karnival cni.. l0m lg lepak ngn mmbe2! sebulan setengah mmg tak cukup! punye r kelam kabut sampai nak gi sh0ut awards arituh p0n bertembung ngan 2-3 plans! dah r kene skip ak0n dtg sunway!! bengang gile!! tapi demi member2, aku lepaskan gak tiket tuh! hahaha! xpe r, ak0n2 gak..mmber2 aku kang, klu dah beranak ti, susah lak nak kuar same2 lagik.. x nak aku kuar ngan budak2 mengek0r je kat belakang!

ni, balik medan, bukan wat pape p0n! asbest0s! balik medan aku musti sakit! hahaha! tapi demam kali ni tak r setinggi taun2 lepas.. hahaha! tapi d0k medan, aku memang sakit fizik n mental.. dah r kat cni aku miskin! ye r! kat cni xle kije! menyut t0l!
cepat r abeh kehdupan aku kat cni..


p/s : teng0k harry p0tter, kuchiwa gilak! expected higher..hmmm..

30 Jun 2009

weekend yg cam besh!!


sabtu aritu aku lepak upm sebab liza ajak..dia ni kire member baek aku r kan.. kitorang start baek dari mrsm dulu pas kes dia tip0o satu kelas yang dia nak pindah sk0ol..s0 sume orang marah dia..haha! padan muke! xde keje cari pasal!so dipendekkan cite minah pindah dok sebelah aku..dari citu kit0rang rapat.. plus, kit0rang sekepala dlm memeningkan pale0tak cikgu2 n warden2 yg p0yoz kat maresmaps tuh..

lame tak jumpe, dia ajak tid0 kat upm dari rabu act, tapi sabtu baru dapat..sampai upm, kit0rang lepak dulu dlm bilik dy.. minah tuh p0n letey since dy sib0k ngan keje part tyme n tesis dy.. pas z0hor, bru kit0rang gerak gi mines.. mula2 nak gi alamanda, tapi kat citu tiket muvi transf0rmers s0ld 0ut..tau je r.. cite baru kuar..kit0rang ber-6, gerak 2 kete.. tapi last2, yg tgk muvienye ber-3 jak! haha! aku, liza n member dy, ida jalan2 r usha baju sbb si ida nak cari baju tuk adek2 dy.. abeh sh0pping, kit0rang p0n lepak r kat sweet chat cafe..aku n ida bersembang sambil bkenalan, yg liza tid0! sambil baring lak tuh!adeh..

dalam maghrib kit0rang sampai upm balik.. aku n liza masing2 letey sebab 2-2 tak cukup tid0 malam smlm.. pas s0lat, liza p0n lebur r dalam dunia mimpi dy..aku bace n0vel sket, tp pastu dalam 9 lebey aku p0n tid0..k0l 12 tgh mlm aku bangun..seb bek terbangun, sbb k0l 1 dah kene gerak gi padang merb0k.. 0 ye, c liza ley masukkn nama kau kat dlm list v0lunteer t0k larian marath0n kt dataran merdeka..hmm..xpe r, janji ley spend tyme ngan dy..dalam 12.30 baru aku berjaya mengejutkan minah ni..hehe!

pendek cite, dalam 2 lebey baru bas gerak sebab ketua kit0rang sendiri lambat..hehe..sume kutuk dy..dah r usha member aku c liza! haha! sampai sane, kit0rang yg paling lambat terus pakai tshirt n t0pi yg dy bagi.. pas dibagi2 jadik kumpulan kecik, kit0rang p0n gerak..mula2 ad k0nflik sket sebab aku tcampak am0ng uitm students! gilak! mane aku kenal! pas aku dah tuka, ada dak laen plak nak tukar tempat c ida n adilia, nak j0in aku n liza.. tapi akhirnya, tak jadi..s0, ckeckp0int aku ada 9, 4 gurlz, 5 boyz..

ha, sampai je kat checkp0int, bermula r cite2 yg best..rupe2nye sumer boyz xcpt c b0b, bf adilia adalah dak2 pantai timur..jojo, eddy, n en0s dak sabah, lee dak sarawak.. seyesly, dy0rang sume besh2!! act dy0rang dah grad p0n, tapi masuk jak ngan kit0rang..hehe..seyes dy0rang sangat kelakar! n dy0rang tau batas2 bergurau n pergaulan dgn gurlz.. even penat layan para pelari tuh, tapi kit0rang eppy sangat.. act pukul 8 lebey pagi dah abeh dah marath0n tuh, tapi kit0rang tpakse tunggu sampai 2 lebey petang sebab c sp0nsor standard chattered tuh lembap gilak bagi2 duit elaun kit0rang! tapi seb bek lepak ngan dak2 yang cam besh tuh! even panas n penat, tapi kit0rang taknak waktu berakhir.. tapi nak wat camne, tiap pertemuan pasti ada perpisahan.. aku harap, pas ni aku dapat r jumpe dy0rang lagik.. sume sedey nak berpisah.. even aku ngan ida n adilia p0n dah kamceng.. haisy~~tak sabar nak teng0k gambar2 arituh..lee!! cepat upl0ad!!

4 lebey ari ahad, aku gerak balik.. tapi aku singgah jap kat mid, jumpe satu lagik member baek aku, aten!! haha! windu t0l aku jumpe dak kechik tuh! kit0rang b0rak lame gile kt kenny r0gers tuh sampai tak sedar dah maghrib.. ceyt! burn asar aku! pastu kit0rang p0n pisah, aku dah penat gilak, dy p0n kene pick abah dy.. ni lagik satu! bila r dapat jumpe dy lagik! sejak jadi presiden kelab, sibuk memanjang! jarang2 r dy pasni balik kL..

s0, weekend arituh memang besh gile.. dapat jumpe member2 baek aku dari mrsm n dapat berkenalan ngan member2 baru yg besh! hmm.. arap2 dapat r jumpe dy0rang lagik pasni.. seyes.. k, jangan sedey, next week turn dak matrix lak! yippie!!! cepat r w0i k0rang nek sem baru!!



p/s : brape lame dah aku cari cd hanson.. kalau k0rang jumpe, gitau aku k? ada gak kang aku b0ok je kat speedy.. dari sk0lah aku minat gile kat dy0rang!

23 Jun 2009

kL--> panas~~


da seminggu lebey aku balik malaysia, haisy..cudnt be m0re happier..n aint ask 4 m0re..hahaha..eppy gile..

kije aku? makan tid0..makan tid0.. tapi sampai sekarang aku tak pegi2 lagi skate..adeh..maleh sebenarnye nak kuar umah.. kat kL sekarang panas gile.. aku rasa fenomena el-nino datang balik.. hahaha! silap2, ice kt pyramid tuh cair!

tapi yea r.. time2 camni mengingatkan aku zaman sek0lah rendah dulu.. klu tak silap tyme tuh taun 1997.. ha, tyme tuh zaman gawat ekonomi + zaman kemarau.. memang tyme tuh kecoh pasal inflasi sifar.. tambah plak ngan kebakaran kat kalimantan sampai b0mba negara laen p0n datang tulun..

bayangkanlah, aku d0k saje kat umah p0n boleh berpeluh.. padahal kipas kat atas kepala sampai dua biji pasang!! padahal act aku ni bukan jenis berpeluh.. abeh, kalau nak tid0 biasenye aku tak 0n kipas, kalau tak, bes0k pagi aku bangun musti berair kidung! eh, silap, hidung! kalau nak tgk aku berpeluh, ha, suh aku berlari 5 km ke atas. kalu kurang 5 km takkan punye! tak p0n, suh aku d0k lame2 kat dalam lec hall kat ind0n! hahahah! tuh k0mpem sweatG lyke a pig! =p

s0, aku d0k umah je r.. jalan p0n 2 hari sekali baru kuar gi t0wn.. tapi seb bek p0n, kalu tak, musti abeh cepat duit aku.. ni nak kene renew passp0rt lagik.. haisy~~bile r aku nak kuar dari ind0n wat selama2nya???!!!




p/s : member adek aku ada yang kene influenza H1N1..seram tak??!!~~hish!!!!


12 Jun 2009

lap0 + starving = xley tid0


arini last p0se ganti..Alhamdulillah~~ setelah p0se straight sampai terkejut gak r perut aku, abeh p0n kewajipan ni.. seb bek kali ni paling sikit, s0 0k r..s0 petang tadi, lepas aku gi pass duit kak hanis yang diamanahkan 0leh x-h0usemate, aku berbuka r p0se ganti aku yg terakhir untuk last ramadhan dgn minum dulu..tapi seperti biase, aku bukak lambat.. ade je penyebabnye..

s0, balik umah, singgah kedai jap beli nasi pastu s0lat.. pastu memulakan pr0jek yg tertangguh; k.e.m.a.s b.i.l.i.k ...

siap p0n, sampai terkejut gak r h0usemates aku, sebab b4 diz bilik aku mmg cam t0ngkang pecah, haha!

then, baru enj0y nasi ngan lauk peberet, sayur kangk0ng (aku sure mak musti masak es0k, sbb aku blk!!) sambil tgk cite psycho pebende ntah (film ind0n)..

pastu aku p0n sambung ngan layan h0use 0f wax, samb0ng lagik plak tgk b0ogeyman sampai scream..

s0, sekarang aku dah abeh tgk cite2 tuh, perut aku lak ganti mulut aku menjerit..~~lap0!!!!!


p/s : ni sume salah chad, sape suh hensem sangat!! adeh~~seyes, perut aku sakit, masuk angin.. nak gi letak minyak gamat dulu ah!

8 Jun 2009

b0san gile..

adeh~~

b0wsannye d0k cni..

d0k melangut tgk tv je aku last 2 weeks neyh..

punye r tak kuar umah..

sampai makan p0n tak bet0l..

nk masak, barang dapur abeh..

abes, nak gi pasar p0n malas!

tp yang lebih mengecewakan, berat badan aku tak turun p0n!

ceyt!

ni terlalu ideal nih!

hmm..

tak sabar nak jejakkan kaki kat kL..

1st, lepas gian kat skate dulu..

pastu baru plan reuni0n..ng0k punye ummie, ade aku lak yg kene 0rganize! pemalas punye makcik!

then nak bwk adek2 gi jln2 kat genting..tapi, balik ke dy0rang?

pastu, baru kuar jumpe member2!!

hmm..tak sabarnye nak balik!!!~yippie


p/s : b0tak! mak uda nak balik neyh! k0 kalau tak kenal aku lagik cam taun lepas, aku cukur rambut k0 yg baru tumbuh tuh! tak kire r umur k0 baru 3 taun! bluek!

1 Jun 2009

ind0n? takyah r..


pejam celik..pejam celik..dah sebulan aku d0k umah baru..buktinye? tadi aku dah bayar sewa bilik bulan baru lak! erk, kire bukti ke camni? hmm..layaann..

s0, pagi tadi gak last paper in my final weeks..HELL YEAH!!! act, tak r rase merdeka sangat.. tau sebab pe? sebab still stuck kat negara yang cam ntah pape ni..meh aku cite sket..

k0rang tau tak putera Sultan Kelantan kite ada kawen ngan s0rang minah ind0n? k.. name dye man0hara.. m0del, s0 cantek r.. kalau tak, takdenye putera tuh nak kawen ngan dye.. n she's still y0ung, 0nly reached 18 years..straight 2 da p0int, dy balik ind0n semalam.. kutuk macam2 putera tuh.. she told press dat she g0t every single abuse while she's in da palace! part yg paling tak b0leh blah, dy kate putera tuh psych0path afta she'd been sexually abused! pale0tak dy!! kal0 p0n bet0l, takyah r kutuk laki k0 camtuh.. depan nati0nal press!! aku menyirap bet0l! tak reti nak jage aib rumahtangga langsung! kalau p0n tak suke, he's stil ur husband.. duh!!! k, dah maleh nak kutuk dak kechik tuh even she's a l0t m0re taller than i am..

yang aku bengang, m0st of ind0nesian mmg anti-malaysian.. s0 bile ada kes camni, sedap r kaki2 busuk dy0rang j0in ngutuk malaysia skali.. tambah ngan kes ada s0me TKI (tenaga kerja ind0n) yg mati tertimpa bangunan supermarket kat peejay arituh.. dah r dekat ngan umah aku! ceyt! s0, macam2 r dy0rang kutuk malaysia.. aku takde r patri0tik sangat, tapi kalau sampai aku masuk Tulip (its a access0ry st0re act) p0n kene kutuk pasal man0hara, apa kes! bukan aku yang kawen ngn minah tuh! mangk0k %&*ban t0l!!

kal0 nak cite, 286.72 entry p0n takkan cukup perihal ind0n yg cam ntah ape2.. mmg tak sume, tapi banyak yang meng0ng! tapi tadi aku puas ati.. aku ter'st0p' kat 1 channel tv yg paling b0san se'ind0n'..tyme tuh ada wawancara ngan spe ntah 2 t0koh besar yg terkait pasal TKI ngah bincang2 pasal TKI yg mati tertimpa tuh.. p0mpuan ni, em0 gle! d0k salahkan msia g0v npe takde data pasal TKI tuh.. dy kate, ni bkn pasal legal at0 illegal, tapi pasal Human Rights.. pale 0tak k0! banyak lagi rakyat malaysia yang tak terurus, ni k0 demand macam2 dari kerajaan aku! hangin r aku! tp seb bek panel 1 lagi, pakcik nih t0koh besar gak r terkait TKI ni back-up.. dy kate "kite (ind0nesians) takleh salahkan 0rang..kite sendrik kene t0long bangsa kite..malaysia dah bagi peluang pekerjaan, s0 takleh r nak mintak lebey2.." tapi dalam bahasa ind0n r..aku tak hapal la pulak.. seb bek ada gak 0rang ind0n yg ade 0tak n tau camne nak pakai 0tak tuh!

pendek kate, memang panas r d0k ind0n neyh.. aku tak paham camne r ada gak rakyat malaysia yang nak d0k cni.. len r kit0rang yg terpakse ni.. untuk belajar.. yang untuk menetap? haiysh.. lantak r k0rang.. tahan je r telinga n hati k0rang d0k cni lame2.. aku dah tak sabar nak balik malaysia.. 12 jun beb! H0oREY!!!!!!!!!!! setaun aku tak balik, tapi rase cam nak gile rindukan pembangunan, kemajuan n peradaban manusia yang TAKDE kat ind0n neyh!!

kL, aim kaming!!!!!!!!!!!

p/s : aku rase aku dah gained weight.. ketiak sebelah kanan aku cam dah tembam je.. tapi sebelah kanan je.. sebelah kiri tak p0n.. n aku timbang, maintain berat lame.. hm..pelik2.. lemak dari mane naek ke ketiak kanan aku neyh??!!!

9 Mei 2009

terkilan..terkilan..

semalam aku nangeh lagi..
sume gara2 p0rseni, aku tak dapat wat pe yang aku nak..

aku dah terjanji nak t0long member tari aku (ZeVen Dancers @ Zero Seven Dancers) tuk wat persembahan malam penutupan porseni (s0mekind of art n sp0rts annual event) bulan lepas..tu p0n sebab banyak kali dy0rang ajak aku since dah 2 orang kuar, s0 kit0rang yg asalnya ber-7 tinggal berlima.. aku t0long sebab kesian.. kae.. mula2 dy0rang ajak masuk c0mpetiti0n, tapi seb bek aku demam kuat sehari b4 tuh, s0 aku ada alasan kuat tarik diri.. bukan tak ikhlas, tapi yang aku lemahnye dy0rang nih suke sangat wat last minute.. bayangkanlah, 2 ari lagi nak tanding, tapi ada dlm 2 bait lagi tak dapat choreograph.. adeh~ tuh agaknya mitha n yasmin kuar kot..

yang tuk penutupan persembahan semalam pon, pukul 11 lebey malam ari khamis baru siap chore0.. padahal aku dah ajak dari last week lagi, tapi yg dy0rang tau jawabnya, "tenang dong..masih lama koq!" penat tau tak?

ari isnin aritu, aku ada p0st mortem futsal as i'm d pen0long pengarah projek 4 d league last time.. s0, kit0rang decide r nak wat makan2 jumaat malam.. seyes, aku betul2 tak tau yang malam penutupan p0rseni tuh malam yg sama.. aku ingat next week 0r at least, ari sabtu @ t0night.. bes0knye baru aku tau dari ZVD.. adeh~

nak wat camne, aku dah terjanji ngan ZVD, s0 aku pasrah je r.. tapi aku stil ada sikit harapan nak gak gi makan2 tuh sebab biasanya kit0rang perf0rm dlm 7 lebey pm..n makan2 tuh dalam pkl 8..tapi tau pe jadi, dalam 5 mins lagi nak tampil ni, blackout + ujan plak! aduh! memang r medan nih.. mula-mula sabar lagi.. tapi bila dah masuk 8.30 malam, aku bengang r.. dah putus asa da.. kalau tak pikirkan dy0rang tuh, aku dah ch0w dah j0in ajk2 futsal laen.. tapi aku sabar lagi.. yang aku mampu wat, menangeh je r.. rasa kempunan gile nak hang-0ut ngan dy0rang.. esp ketua yg tak lama lagi nak letak jawatan..

dalam pkl 9 malam (dua jam ok tunggu) baru ada elektrik balik.. s0 kit0rang p0n ready r kan sebab memang kit0rang yg kuar dulu patutnya.. tyme tuh aku dah semangat balik sebab dalam 15 mins setel, rase sempat lagi kejar dak2 tuh.. tapi sampai je kat tepi stage, ajk mlm tuh gitau yang kit0rang kene tunggu lagi dalam sejam.. aku terus terduduk.. gelabah jap budak2 ZVD laen tengok aku nangeh.. sume datang peluk aku, mintak maaf sebab dy0rang tau aku nak pegi makan2 tuh..

kit0rang tunggu punye tunggu, dalam 11 lebey malam baru perf0rm.. korang bayangkan, sempat je kalau aku gi makan2 tuh.. memang mule2 dah kuar dari faculty nak cabut, tapi ajk mlm tuh suh kit0rang stand-by je! bengang gile!! kit0rang sampai tak makan pon gara2 asyik disuap "bentar lagi kalian yach tampilnya!!".. bayngkan, within 24 h0urs, aku hanya telan secawan teh sejuk n 2 ketul kuih plus seketul donat jC0 yg aliaa bawakkan..

setel sume, balik umah, aku tak tau nape, tapi aku rasa bengang gile sampai nangeh lagi.. dah r kene pakse pakai nail dye tadi.. k0ntek sume tak dapat --> nak pinjam peluntur.. pebende ntah nama dy.. last2 terpakse gak t0reh ngan pisau! ye r! aku tak isyak lagik! bengangnye!! sampai 3 pagi aku d0k ngikis kuku aku sambil nangeh, tanye kat Dia, kenapa rase berat gila.. kae, memang juz makan2 je, tapi aku tetap rase aku berhak n patut pegi.. tuk league tuh, aku susah2 tau tak! kene marah ngan orang atasan.. surat2 permohonan kene rejek, buat lagi.. memang tak sebanding ngan kerja2 orang laen, aku tau.. tapi sedey gak!

sekarang tau pe yang aku rase? aku nak letak jawatan as timbalan exc0 sukan & rekreasi.. rase cam tak guna je aku j0in.. dulu aku terime sume jawatan p0n sebab tak sanggup nak t0lak permintaan orang.. skrg, aku nak belajar bercakap tidak.. n tegas! sebabny, at d end, yg rugi, penat n sedey, aku gak.. da tak larat da..


p/s : kanda, sory.. arini dinda tak stabil.. s0 i'm shutting myself.. hp p0n dinda tak on.. es0k ek dinda ring kanda lagi.. sory..

3 Mei 2009

(^^,)


1hb aritu aku dah p0n berpindah ke bilik baru..eppy sangat..sebab rasa cam besy jer..huhu!act..pr0ses nak pindah tu cam klaka jer..meh aku cite..

malam sebelumnya, aku r0ger abe taha & dan sebab nak mintak t0long dy0rang angkatkan almari baju aku yg cam berat gile n etc..ye r, aku pikir sebab bilik baru nih kat tingkat dua, s0 nak tak nak kene mintak t0long 0rang len..mule2 di0rang ok, tapi pastu di0rang gitau yang dy0rang ada futsal..ala..

s0, 1 hb tuh aku dah separuh give up r kan nak pindah..sebab dan suh wat hari len, ley dia t0long..tapi sepanjang tut0rial n lab, aku d0k pikir gak camne ke gayanye aku nak pindah nih..s0, petang tuh aku gi usha l0ri pick-up sebab yang biase aku guna yaitu pak ali cam tak sesuai..ye r, barang berat, takkan nak susahkan bapak yang dah berumur tuh..memang r aku bayar, tapi still.. baru nak kuar umah, mya r0ger aku suh tgkkan jersi dah siap l0m since umah lama aku dekat ngan kedai tuh.. aku p0n berjalan dengan tempangnye sebab kaki aku bengkak balik (degil, 0rang larang aku maen, tapi nak maen gak)..dah usha, aku p0n berjalan lagik nak tukar duit kecik plak sebab nak naek angk0t (*sigh*)..tapi dapat seribu rupiah je..s0 aku redah je r nak g t0tal futsal c0urt sebab aku dapat sms dari mya kate maen pukul 5-7..tapi 0tw, aku nampak ada 1 pick-up milik se0rang pemuda..hah! cam ada can nak pindah ni..!

aku pon singgah jap! tanye2, mamat nih mintak mahal lak! adeh~~ aku dah r sengkek skunk nih..s0 aku k.i.v dulu ngan dye..aku pon sambung jalan kaki ke t0tal . Ngah berjalan dengan tempang-nye (sangat tak mach0 0kay!!), aku selisih ngan burfday boy..0KAY!! kenapa aku malang ni? segannye!! xpe, k0ntrol.. jalan je.. sampai je, sume takde..rupe2nye, hp aku yg nazak ni tidak menerima 2nd sms yang bahawasanya game dibatalkan..ekeleh! penat aku jalan! dah r tempang! s0, aku p0n balik r..tapi since duit kecik tarak, s0 terpakse r aku berjalan lagik. tetibe, lalu lagik pakcik yang lahir 1 mei tuh! M, A, ma.. L, U, lu.. MALU!!! WHY!!!!!!!!!!!!!!!!

kae..kae..f0kus! since dah free ptg, aku x kire! nak pindah gak.. s0 aku k0l je pak ali tuh, then r0ger diba-chan n hani.. s0, pendek cite (ye, aku tau panjang dah kat atas), aku mengangk0t barang2 dengan bantuan diba-chan n h0usemates aku.. s0 pindah r..Alhamdulillah.. tercapai gak impian..huhu!

0rang cakap kalau kite dah berjaya mengeliminasikan Mr.Tahi, maknenye kite dah serasi ngan tempat tuh..n aku percaye sbb aku memang jenis susah nak b**ak sembarangan.. maksud aku, aku nih type yang sanggup tahan gak kalau tempat tuh aku tak 'kenal'.. paham x? x paham xpe r.. x penting p0n.. my p0int is, aku dah ngam ngan bilik baru nih sebab aku dah p0n wat mende tuh dalam sehari je.. (kire cepat r sebab biase aku kene tunggu 3-4 hari gak baru dapat BAB)

credit t0 diba-chan & hani cause helped me a L0t!!!

k, dah ngantuk..s0k ada futsal league.. semangat! plus, jari dah sakit.. datang mane ntah luka2 nih!



selingan : aku baru tau tadi dari x-h0usemate aku rupe2nye tv aku r0sak sebab budak yang d0k kat umah kit0rang n kawannye p0tong salah satu wayar.. aku repair telan dalam rp175 000 gak r.. tak tau betul ke tak, tapi kalau betul, aku tak tau nak cakap pe.. sebab budak tuh gi usrah kalau nak dibandingkan ngan aku..k0npius2.. biar lah.. dah tak larat dah nak marah.. sume nak wat t**k ngan aku.. huhuhu!

29 April 2009

bersyukurnya aku padaNYA..


alhamdulillah..

setelah 2-3 hari ni aku asyik sedey + menangeh jak..arini الله bagi aku sket sinar ceria..

aku dah jumpe umah (it's a bilik 2 be exact) baru since aku punye kontrak umah sekarang abeh lagi 2 hari.. susah kat medan ni nak cari bilik yg boleh bayar per bulan..dyorang nak duit sewa setahun terus..
aku maleh nak mintak duit banyak-banyak dari mak..dy dah cukup pening nak bayar yuran..
tadi, jumpe! tak terkire aku panjatkan kesyukuran kat Dia..dah r ada dapur, walaupun kongsi toilet ngan orang len, aku tak kesah! sebab..umah ni T.I.A.D.A curfew!! kire cam umah betul r..fyi, bilik sewa biase kat cni mesti ada curfew..s0, kire ok r kan? sebab aku biase balik ngah malam..merayap je..huhu!

m0st important is, aku boleh bayar duit sewa bilik ni pakai duit belanje je..yippie!! takyah pening2 lagi camne nak mintak duit.. hehehe.. eppynye tak terkire! kalau r aku banyak duit, rase cam nak belanje je sume orang makan...hehehe..nanti r..bile ade rezeki lebey..

x sabar rasenye nak pindah masuk 1 hb nie..hehe..



p/s : eh, 1 hb ni burfday dy..!!hikhikhik {gelak super gedik}

27 April 2009

kenapa la aku neyh..


tiap kali wat pape, musti ada luka..

~haisy..

aritu, tangan bengkak sampai berbalut..sebab men v0lley straight 2 jam ngan boyz..(tau je r bola dyorang kuat camne..)

pastu kaki lebam-lebam sebab maen futsal..hahaha..name kaki bangku, kene tendang je r..

sekarang, jalan tempang gara-gara seliuh sebab termasuk lubang..ni paling tak boleh blah! dah r tyme tuh aku baru je nak serve (volley), s0 op da coz r sume ngah pandang aku! tibe-tibe aku jatuh n takleh bangun da..mangkok t0l! dah r aku ngah c0ntrol cun baek punya depan yupa! ~haisy..
o ye, kit0rang dapat num 3 sebab ada 3 grup jak yg maen..hahaha! gelak r..aku tak kesah..ida dah siap gelakkan kaw-kaw dah arituh..

kadang-kadang, tak wat pape pon aku luka-luka gak..

macam semalam, tetibe jak ada 2 cuts kat jari-jari aku..
pendek kate, ari2 musti aku masuk tid0 tgh malam sambil pikir balik datang mane r luka-luka kat badan aku neyh..

lom kire lebam kat kaki..yg x bleh blah, kat paha pon ada! ha..ni pelik! rase aku tid0 dah siap bace doa & ayat kursi dah..ke aku tid0 ganas sangat?~haisy..letih-letih..

kenapa la ek?



Status pasien (aku) sekarang : os (orang sakit) batuk-batuk kering n daerah di calcaneo-fibula membengkak


p/s : betul r zi, i maen pape musti luke-luke ~haisy..

24 April 2009

malam semalam macam p***t!!!!

perkataan paling kasar aku pernah gune seumur hidup!!

aku rasa klu setakat @khinzir, ****mak, punggung dlm bhs ind0n, dll yg aku maleh nak menambah dosa dengan menyebutnya.., kire ok lagik..tapi klu aku dah kuar P*L*T,mmg dah parah..bende2 nih dah lame aku tinggal..kuar SMKA, aku hanyut, lupa tata susila, s0pan santun..tapi masuk KMJ, menjadi KARISMA sedikit sebanyak mengingatkan aku balik bahwa sume tuh penting, lagi-lagi aku diberkahi dengan dilahirkan sebagai seorang muslimah..

tapi datang Medan, bukan aku yang nak, tapi dihimpit dengan benda-benda yang cam *CENCORED*, wat aku hilang sabar n kuar sume bende2 yg tak rasional..yg tak masuk di akal tuk aku rase seorang perempuan wat..

macam malam semalam..

mmg sume tau aku ni sengkek gile sampai ada 1 guy ckp aku g mane2 jln kaki sebab xde duit..okay, betul r tuh..s0, petang semalam aku sekalik lagik gi menyibok umah aliaa (tebal gile muke aku!!) nak tumpang internet + laptop nak wat kije (mane aku M.A.M.P.U weyh beli laptop skrg)..dah ujung bulan ni, duit sengkek, X M.A.M.P.U nak g wat kt cc..aliaa hati dy mulia..aku dtg tak gitau p0n (hp aku abeh batt even baru jak cas b4 dat, X M.A.M.P.U nak beli batt baru), dy tetap terima aku..aku rase kecik sgt tyme tuh sbb kene tindih ngan rase BERSALAH + MAL0O..s0 aku wat je r kije kat umah dy, sementare dy kuar g wat tut0r ngan s0rang makhluk yg aku penah kenal dulu.. situ dah segan lagik! d0k bilik orang, tapi tuan bilik kuar..

aliaa pesan aku suh jgn blk dulu, sbb dy nak ant0 pakai sc0ot dy.. tapi dalam ati aku taknak SEKALI LAGI MENYUSAHKAN DIA.. s0 aku pakse gak dy tuk bawak kunci umah, s0 nanti senang aku nak cabut..setakat pagar bermangga, tarak hal, boleh panjat..s0 aku sengaja tak kunci pintu umah sbb, camne gayenye aku nk panjat?jgn risau, since bilik aliaa plg depan, aku dah plan mmg x tutup pintu bilik aliaa, s0 boleh r aku jage2 klu ada org masuk..tapi, ngah2 wat kije, h0usemate aliaa g kunci pintu umah..aku x perasan mule2, s0 xsempat r neyh nk kuar..kang klu gitau dyorang aku nak balik, kompem2 r dyorang suh aku tunggu aliaa blk, ant0 aku blk umah aku..

s0, aku terpakse tunggu aliaa balik smbil pikir camne aku nak t0lak arahan dy tuk dihantar oleh dia..dalam kol 2 baru dy balik..tapi ngan kelam kabutnye..rupe2nye sbb dy blk ngan beberapa dak laen..tau2, ade kete sebijik depan umah ngah tunggu dy n nuyu..aku gelabah r! camne aku nak ckp aliaa aku balik sendrik tgh2 dyorang kelam kabut tuh! x mungkin aku balik naek kete tuh..sebab..1st, ada makhluk yg penah ngutuk aku kaw-kaw dlu..2nd, sbb aku peri0d n malu aku ckp, dah b0cor pon tyme tuh sbb lame sgt aku duduk..aku n aliaa p0n sempat r gaduh jap depan kete tuh, gara2 nk anta aku blk..k, niat dy mulia, tapi pliz paham aku? memang x logik, tapi ni lah aku.. sebab tuh tak ramai suke aku..aku tau..

s0, pendek cite, aku tak blk naek kete tuh sbb pe? paling utama sbb tyme aku berdiri sebelah zi (driver), nak dijadikan cite aku nampak muke sekor2 dlm tuh mmg tak boleh blah! muke bengang apsal aku wat drama tyme2 dyorang nak enjoy2..n apsal aku ada kat citu, patutnye aku x wujud p0n..okay! s0ry! aku memang x sangka k0rang akan datang tyme tuh, s0ry sangat sebab menjadi penganggu kegembiraan korang..

aku balik, dalam kol 2 pagi lebey dengan demam-demam nye jalan kaki..tapi sikit pon aku tak kesah..sebab memang aku plan camtu dari awal..tp yg aku x plannye, aku balik menangeh..perlu ke aku jalani bende ni sekali lagi? aku ingat peristiwa hampir 2 thn lepas takkan berulang lagi..sakit..pedih..aku sampai pandang direct langit n mintak kat Dia, satu jerk, tiupkan aku kekuatan iman, jangan sampai aku wat mende2 yg melanggar syari'ah..n aku harap, xde orang yg akan rase pe yg aku rase, sebab sangat pedih..terasa sampai sekarang..

memang korang rase aku emo n mende ni xde hal pon,tp ada certain details yg aku tak cite act..d p0int is, luke yg org plg dekat ngan hati kite buat adalah paling dalam..cam aku, sampai sekarang stil berdarah even dah dekat bertaun..n yg wat makin sakit, aku tau saat ni, dy stil lagi ngutuk2 aku..plus, pesal r aku g umah aliaa smlm..klu aku tak gi,mesti aku takkan wat drama smlm,n aku x kan jadik bahan kutukan..sekali lagi..adeh~


sejak malam semalam, aku baru sedar yang kat Medan ni, aku memang takde sape-sape..
tapi tak kesah..cume sekarang aku nak belajar tuk jgn lagi mengalah..penat da..

18 April 2009

kalau r bole menghilang~~

semalam keje bertumpuk..padan r muke!bertangguh jak..afta abeh klas, aku p0n gi meeting pasal kegiatan bakti sosial kit0rang yg InsyaAllah akan dijalankan ahad ni..(doakan sume berjalan lancar k?huhu!)abeh dah meeting, balik umah tuk solat asar..aliaa-chan p0n ikut aku sebab aku nak mintak tolong dia antarkan aku ke tempat sewa m0tor, nak b0ok sc0ot 4 diz weekend..maklum r..orang banyak kije, tp m0tor xde..lom mampu beli lagik..(doakan lagi agar aku dimurahkan rezeki?hehehe..arigato g0zaimas!)

tapi ngah siap2, aku dapat k0l dari esther!adeh..v0lley..maleh t0l! sbb ade je yg lagik terer dari aku, tp taknak men..sib0k nak men basket..haisy~ aku dah r banyak kije petang neyh..tp tak sampai ati lak sebab dy kate xder orang nak men..s0 aku gtau yg aku cube usahakan..abeh solat, theresa lak sms, petang neyh aku kene turun gak tuk dance practise (mati aku klu mak aku tau aku aktif balik..huhu!)..ni lagik satu! next week dah tanding, tp baru sket jak kit0rang ch0reo..*sigh* ada dalam 20 lebey bait lagik..matik r!!susah2, amek je r steps taun lepas..huhuhu..tapi dah basi r..
tapi aku ign0re jak sms minah tuh..x kire, kene gi gak sewa sc0ot..

tapi b4 gerak dari umah, aku tergerak nak k0l dulu tempat tuh..ghupe-ghupenyer, xleh cop tau tak?!! adeh~~..s0 cancel..aku ngan aliaa-chan pon bergerak r ke campus, sampai jak kat sp0t, ada 2 ekoq jak..ceyt! camne nak ch0reo formasi kalau x cukup orang.. tibe2 esther kol lagi..dy bet0l2 harap aku dapat datang (sebab takde orang kae, bkn sebab aku pandai men p0ng..), s0 aku p0n gitau r dyorang yg aku nak g match petang neyh since korum p0n x cukup kan.. seb bek ada c y0sie pon nak tgk bf dy men, s0 alasan kuat n aku xyah susah2 bjln kaki (jauh gak r) ke c0urt,aku tumpang kete dy..

sampai sane, ajk ngah sibok pasang net! ekeleh! c esther neyh..tadi ke maen lagik gelabah, ni net p0n x siap psg lagik! hampeh t0l! seb bek aku tak rushG..since team lawan x datang lagik (seni0r 06, fyi kit0rg batch 07), s0 guyz maen dulu..wakil 07 sume ind0nesians, tp yg besynye, 06 sume malaysians!! yg aku kenal : dafi (baru aku tau dy pandai maen), afiq (d' smart t0sser..=p), hafiz ngan sape ntah yg bersembang ngan aku..s0ry bang! jgn kechik ati!! yg len aku tak perasan p0n dyorang wujud sblm neyh..huhuhu!
s0, men r dy0rg..tengah2 1st set tuh, tiba-tiba..asbest0s t0l!! apsal si y***** datang lak neyh??!! adeh~~

dy lalu jak depan aku ngan m0tor dy, aku tr0ih gelabah..aku p0n pandang r belakang (sambil sumpah seranah sbnrnye)..tibe2 (lagik) yati yg dok sebelah cuit aku! laa..r0pe-r0penye ngah aku d0k terKABER-KABER + menyumpah2 tadi, pakcik tuh cakap ngan aku! ADOI!!!!!!!!!!!!!!!!! kant0i lagik aku c0ver depan dy!!!mangk0k gile! rasa cam nak menghilang jak!!!

s0, start 2nd set, dy maen ganti hafiz..hebat rupenye..hehehe..untung aku datang (padahal klu ikut priority keje arini, volley plg last aku letak)..s0, tadinye 0ur guyz leadG, trus 06 kejar n lastly, depa menang tr0ih r..pastu, tyme team aku lak..ad0i..camne ke gayenye aku nak maen depan mamat tuh?! AHA! seb bek dy x tunggu, terus je balik.. lega den..s0 kit0rang men.. mule2 aku maen mmg cam $%^# r kan.. nak serve p0n tak lepas..ni sume gara2 accident arituh..adeh..tapi, masuk 2nd set, aku akhirnye dapat p0n serve (setelah menukar teknik), gune part len..yeay! epynye!! naseb menyebelahi, kit0rang menang straight 2 set..

balik ngan epynye (tyme tuh dah maghrib) sebab dapat tolong sket team aku masuk ke final.. tapi M.A.L.U memang x boleh blah r sbb kantoi basah aku malu-malu depan pakcik tuh!! ni dah kedua kalinye 0KAY!!!! dah 2 kali!! ARGH!!!!!!!!!!!!!! awat r aku xley c0ol depan dy??!!! memang keypad lock t0l!!! dah r..bek aku c0ol..afta isya' ada friendly futsal match lak..




p/s : sany, dy r mamat yg i cite kat u dulu..cukup detail x? =p

14 April 2009

cayang awak!!!

tyme tengah2 orang dok siok nak exam..aku layan spring waltz..tanx to MYA!!!pastuh..pe lagi..aku p0n d0k angau r kat mamat ni..tau sebab pe? sebab dy tinggi!!! diulangi sekali lagi..dy t.i.n.g.g.i ok..he stands 187 in centemetres..so takyah cakap r..sampai aku d0k tersengeh sens0rang wat PAQ berangan kat dy..ngeh3~

kebetulan arini burfday dy..so nak wish :

H.E.P.Y 28th B.I.R.T.H.D.A.Y to 서도영!!!




aja 사랑 당신..






aja : ye r..ye r..nak bhenti r neyh..jeles r tuh!!
bad : eleh..x hensem pon(muke tak puas ati)

2 April 2009

=p (the big smile)

arini penat sangat..dari pagi sampai ke petang ada kat campus.. dok sibok tulun tuk pembukaan porseni sabtu neyh...afta tutorial, dok lari sat edit proposal.. pastuh, ada lak wat film tuk porseni.. dalam k0l 3 lebey, baru gerak dari campus gi serdang (ada r dlm 30 mins dlm keta sbb jam) nak cari costume lak.. adeh.. dok pusing2 sampai malam, still tak jumpe yg berkenan.. last2 kitorang belasah je since function sabtu neyh.. so, dalam 9.30 malam baru balik okay?

pastuh, balik2 lak b.l.a.c.k.o.u.t.. gila banyak ujian arinih.. dah r aku x siap fisio lagi..farmako plak baru dpt td (esok gak kene ant0), pastu patutnye aku kene pass up edited proper proposal ke chief, tapi x sempat..so, nak xnak, kene gak wat malam ni n anta ke pakcik tuh.. tapi b4 dat aku kne confirm ke ana (penolong pengarah projek) dulu. pas ad lampu balik, aku pon gerak r ke umah makck tuh..dah setel sume, seb bek dy kate anto esok je..(plus, dah kol 12 lebey tadi) seb bek.. lega sket..
tapi act tak lega sgt sebab dah janji ngn abg wan patut pass up proposal tuh 1hb.. adeh..

sekarang, badan aku sakit2 sebab dari pagi ke hulu ke hilir ngan bawak segala macam barang.. tak kire lagi terlompat2 practise.. tapi aku gumbira gile!!!! tau sebab pe? sebab tyme aku kat campus petang tadi, aku jumpe abang heikal!!! lame gile tak jumpe dye.. padahal tyme aku jln ke campus, baru je teringt ke dye.. tibe2 jumpe lak! dah aku baru cakap kat sape ntah aku cair gile kat boy yg pakai shirt hitam + jeans.. bole plak tadi dy pakai cenggitu.. adeh.. saje je abg heikal nak goda aku kan? dah r tinggi, pastu tinggi.. tak kire lagi dye tinggi! korang tau tak dy t.i.n.g.g.i??? ~haisy

mule2 dy tak kenal aku, sbb lame sangat tak jumpe.. ye r, kan aku dah tukar spec? so, dah takde da 3-D neyh.. hehehe.. but, seyesly, aku windu gile kat dy.. dy amat-sangat baik tau tak.. aku dah anggap dy cam abg aku daa.. hhmm.. aku selal0o doakan yg terbaek tuk dy.. moga2 Allah melimpahkan segala nikmat & kasih-sayangNya pad abang sekeluarga..amiinn..



p/s : camne r agaknya c qEQe & Qeqo sekarang..

31 Mac 2009

epy burfday mia!!!


tadi gi sambut burfday MIA!!!


buntut nuyu yg ngah bawak kek MIA


ni ap ngokngek amek gambo ngah aku carry dy kat blkg beskal ak


ngan aina ngah tunggu yg len



ryte b4 nak suprise MYA, sempat lagik snap!


dlm bilek MYA yg cejuuukkk!!!


ngah mamam kek ngan burfday gurl!!


sempat lagik posing before serang MYA ngan tepung!!


nak balik sudeyh~~bubbye MYA!!!

28 Mac 2009

cube pilih?

k, cube korang compare, mane lagi mati?

Jumaat :

7-10 am : lectures

10-12 pm : practise 4 porseni (cam aktiviti campus r..)

12-2 pm : practise lagik + makan + lari2 jap gi setelkan segala dokumen perpanjangan izin blaja

2-3 pm : gi umah ida (act tersinggah sbb nmpk aina)

3-4.45 pm : practise lagik..

5-6 lebey pm : futsal (tapi aku lambat 10 mins..gomenasai 2X!)

6.45-7.30 pm : mandi + basuh baju

7.30-10 lebey : sambut burfday ap!! yeyay!

11 sampai 2 lebey ni ha.. : wat proposal + edit blog (ehehehe)



dengan...



Sabtu :

7-9.30 am : computer lab (ntah pape kan?)

10-12 pm : pleno pakar presents PBL

1-3.30 pm : pharmaco lab

3--malam : practise + meeting MET

8 pm : Annual Dinner



so, korang rase, aku bole ke survive afta 2 hari yg biase2 neyh?! ~adeh

20 Mac 2009

cakit pewut!!!

pagi tadi gi maen futsal..dalam kol 8 da sampai, tapi start men kol 9..hampeh tol! kalau dah namenye melayu tuh, memang susah nak tepati mase dyorang nih..walaupon budak medic..agaknye mati r patients dyorang nanti tunggu dyorang..arituh meeting pkpmi-cm pon camni..aku cakap pasal ajk tertinggi k..name je ada motor, tapi lambat gak! hangin aku tunggu!! sejam lebey gak r..mangkok tol! aku dah tegur tyme meeting 1st, pastuh kate ok..nak berubah..tapi wat lagi..alih-alih, 2 jam kemudian baru start meeting.. tak gune kalau pakai kopiah @ tudung labuh kalau TEPATI MASA pon xleh.. bukannye tak tau hukum dy pe.. jatuh munafik tau..adeh..penat nak bahas orang-orang camnie.. kalau tak mampu nak datang tyme tuh, xpe, xyah wat janji.. aku pantang tol orang yang tak tepati masa kalau dah janji nih.. bukannya aku pon baek sangat, kuliah pon aku lambat.. tapi kalau aku dah lambat, aku tak masuk da.. wat sakit ati lecturer tuh je..k..k..st0p mengutuk..tambah dosa aku je lagi..

balik umah, rehat jap..maklum r..dah lame tak kayuh bekal, sekali bawak, pancit gak..pastuh, baru teringat tak beli adiah aliaa-chan lagi..0wh, arinih budak kechik-yang-x-serupa-budak-kechik tuh sambut hari lahir yang ke 20..


so, aku pon kuar r umah, g mandiri amik duit..dah kering siot.. tapi, jeng-jeng-jeng..x cukup duit nak kuarkan..ada berapa je..adeh..maleh nak mintak kat mak..sok lusa r mintak.. so aku pon menebalkan muke pinjam duit diba-chan.. arigato gozaimas diba-chan!!

balik umah, cas henpon, baru ley bace sms ida..so, gerak r gi sun, nak beli kek aliaa-chan.. tapi 2-2 jalan kesakitan gara-gara sesungut.. adeh.. tyme2 nih la nak serang kami.. dah dapat, balik, sampai umah, aku pon baring.. makin mencucuk plak sakit neyh.. tapi baru teringat yang aku tak beli adiah lg.. gagahkan r gak diri jalan kuar.. nak tak nak, memang kene kuar, jap lagi ada usrah kat umh aku..setan cam aku mane ikut usrah

so, jenjalan melilau cari adiah sebab aku ingat ada jual kat tepi jalan.. tapi yang ade, sume tak cantik.. so jalan r lagi.. sampai satu kedai neyh.. jumpe pon! yeay! tapi tak exactly yg aku nak.. tapi xpe r, da tak larat nak jalan.. dengan terbongkok-bongkok + muke berkerut abes, aku pon berjalan pulang.. puas ati.. arap-arap aliaa-chan suke r adiah neyh..

zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Happy Birthday Comments



p/s : aliaa, pernah tak aku gitau aku caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang ko?wish all da best 4 u sis..muuuuaaaaahhhhhhhhhhhh!!!!!!!

12 Mac 2009

better in time

dah hampir 4 tahun..aku sayang dia..

kini aku rasa aku harus melepaskan dia..

aku taknak lagi ikat kami berdua..

biarlah camnie..

kalau ada jodoh, kite mesti jumpe lagi kan?

k, awak jage diri..

pastikan awak dapat pe yang awak cita-citakan k?

u noe there's a s0me1 wh0'll neva step back in supporting u..


It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going coming thought I heard a knock
Who's there no one
Thinking that I deserve it
Now I realize that I really didn't know
If you didn't notice you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'mma be ok

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
Without something there to remind me
Was it all that easy
To just put aside your feelings

If I'm dreaming don't wanna laugh
Hurt my feelings but that's the path
I'll believe in
And I know time will heal it
If you didn't notice boy you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'mma be ok

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

Since there's no more you and me
It's time I let you go
So I can be free

And live my life how it should be
No matter how hard it is I'll be fine without you
Yes I will

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to (yes I do)
It'll all get better in time



3 Mac 2009

tulun..tulun!!

tyme tut0r, hani msg.. gitau ada practise futsal ptg ni..


k, cuak jap..

ptg kuar umah, jalan dulu smpi pintu 4 sbb nak warming up..maklum r.. lame x bersukan, takut pancit nnti..


tp, 0n the way, tibe2 terbayang aku menendang bola..wah! mesti keren! tapi, apsal dalam angan aku tuh ada 2 bola??! hm..pelik2..


pastuh, kami p0n maen r.. since aku pengganti FD, so aku jadik goalie..k, dah start nak mati..


pastuh, men r..

tapi aku tukar2 positi0n.. jap defence, jap goalie..


jeng!jeng!jeng!


tyme aku jadik defence, nak pass b0la kat shiha, bola meleset! tapi ada satu yang terbang! kasut aku!!!! pekejadahnya!!


xyah kate r..malu giloz!!! adeh..mangkuk t0l! patut r angan aku tadi ada 2 bola!! sebelah kasut aku ghopa-ghopanya!!


setelah gelak + digelakkan, aku pon kutip r kasut aku, lalu kuarkan rumput2 buatan yg memang dah lama bermastautin dalam kasut aku! mangkok lagik!


s0, aku dah dapat bayangkan pe jadik kat t0urnament ahad neyh! mati r!! sian kat teammates aku r!! dapat goalie cenggini.. hehehe! sory weyh! kalau korang nak marah, marah kat FD. sape suruh sib0k nak jual nasik lemak! x pasal2 dapat pengganti yg tak berkaliber cam aku!! sory gang!! gomenasai!! (tertunduk-tunduk 45o)

28 Februari 2009

macam-macam ada..

tadi baru bersembang ngan member lame..sian dia..lama x kontek, tadi baru terungkap banyak cerita..baru-baru ni aku tau dia kawen.. Alhamdulillah..sampai dah jodoh dia.. tapi yang peliknya, dia bukan kawen ngan boyfren dia.. padahal dari dulu aku kenal dia, dia memang sayang sangat ngan mamat tuh.. hmm.. tadi baru dapat tanye kenapa.. rupa-rupanye boyfren dia kene kebas ngan member baek dia.. dahsyat kan? camni ceritenye..

member aku, kenal mamat, M tuh dari member baek dia, T.. mulanya, si T tuh memang rapat ngan M.. mase tuh si M ngah kapel ngan minah laen.. so si T ni kire cam jadik tempat M mengadu kalau ada pape prob.. seingat aku lah kan, member aku ada cite yg awek lame M memang bermasalah sket.. so si M ni selalu meluahkan perasaan kat T..sampai satu hari, si T ni kapel ngan sorang mamat..tapi mamat tuh tak suka awek dia rapat ngan M.. jeles.. ye r, jarang pompuan ngan lelaki jadi besfren tanpa rasa cinta.. so T ni terpakse jauh ngan M.. dari situ member aku rapat ngan M, sebab T suruh.. kate die, t0long ganti tempat dia tuk dengar keluh-kesah M.. so, dari situ member aku kenal n rapat ngan M..

dalam setahun diorang rapat, si M ni suka plak ngan member aku.. so diorang p0n bercinta r.. lame gak diorang kapel.. dari sekolah.. so dalam 4 taun da.. lame kan? padahal member aku tuh ramai yang minat dia, tapi dia memang setia.. k, sambung.. dalam 4 tahun 2, hubungan T ngan balak dia tak kekal.. so si T rapat balik ngan M.. ha, yg aku salut ngan member aku, dia x jeles pon.. dia kate, dia percaye di0rang dua.. ye r, dua-dua tuh dia sayang; 1 sahabat dia, 1 kekasih dia.. bagus kan? so dia x kesah kedekatan T ngan M.. pastu, dia selalu cakap yang kalau tak kerana T, dia mungkin takkan sebahagia sekarang (masa tuh r), dianugerahkan M dalam hidup dia..

so, masa berjalan, sampai satu hari, member aku start dengar cite2 tak besh tentang M n T.. tapi dia wat bodo jak.. dia rasa orang len dengki ngan hubungan diorang bertiga.. tapi satu hari, dia ternampak gambar T berpeluk ngan M.. tuh pon secara tak sengaja.. terkejut r dia.. tapi minah ni lembeb gile!! bengang aku! dia boleh rilek lagik! since M tyme tuh ngah practical kat negeri len, so dia bole plak tunggu mamat tuh balik kL seminggu l8r!! adeh..sabar gile minah ni! padahal kalau aku mesti da serang si T sebab T memang satu faculty ngan dia.. tapi dia tak buat sebab dia kate, dia xnak hubungan dia ngan T rosak dulu.. gilak tak??baek gilos!!

bile M dah balik kL, member aku pon tanye r leklok.. tuh pon dia siap bawak mamat ni dinner kat fav cafe diorang.. adeh.. layaann.. tau pe jadi? mamat tuh terus melenting!! pastuh, bole plak dia maki member aku! dia kate member aku tak pecaye dia! so dia rase tercabar..APAKAH???!!! hehehe..sory, t'emo plak! so, pendek kate, malam tuh gak diorang putus.. setelah 4 tahun.. sayang kan? tapi yang kelakarnye tak logiknye, mamat tuh yang mintak putus.. adeh..

member aku sedey gile.. sebab dia sayang gile mamat tuh.. dia pernah gitau yang dia tak pernah terbayang tuk kawen ngan orang len.. sejak malam tuh, si T ni terus berubah ngan dia.. tak tegur langsung.. siap wat muka kalau terserempak kat campus tuh yang paling aku tak boleh blah! macam member aku plak yang amek boyfren dia.. s0, lagi r member aku ni hancur, sebab dia sayang sangat T.. sian dia.. salah sayang orang.. bole lagi sayang kat orang camtu.. dalam 2 minggu hidup dia cam zombie..


tibe2 mak dia kata ada orang masuk minang dia.. dan seperti kite tau yang dia da kawen skrg, maksudnye dia terima r lamaran tuh.. katenye anak kawan mak dia.. tapi member aku aku ni baguih tau tak? dia gi jumpa mamat yang minang dia tuh (mamat tuh pon minang sebab mak dia mintak), bagitau yang dia baru patah ati.. dan tak mungkin hati dia bole terbukak tuk orang lain dalam masa terdekat ni.. yang bestnye, mamat tuh cakap, dia tak kisah.. dia tak pernah bercinta, sebab b4 ni dia focus study gile (an architect graduated 4m Scotland, sponsored by The Star Education Fund - Scholarship Awards)..dia kate, bila nanti dah sah, dia akan cube gak pikat member aku.. Subhanallah..bapak r!! cam cite dalam novel siot!!! jeles tahap dewa aku!!

tuh r..aku rasa epy gile dengar.. walaupun aku bengang gak kat member aku ni sebab dia dok ingat lagi si T n M.. haisy! tak tau nak cakap pe.. aku paling benci bile dia cakap yang kadang2 dia rase T memang berhak amek balik lepas pinjamkan M kat dia tuk 4 tahun.. adeh.. ada gak lagi orang mulia camni.. aku rase untung gile sebab dapat berkawan ngan dia.. dan aku puas ati.. Allah tuh Maha Adil.. dia dah siapkan seseorang yang baik hati n layak tuk member aku ni.. memang kite rase kenapa hidup ni kadang2 pedih, tapi sume tuh ada hikmahnye..ye..aku tau korang da bosan dengar pepatah ni, tapi..tulah hakikatnye..

kepada member aku tuh, sudah2 r tuh.. move on gurl.. memang 1st love tuh paling dalam, tapi bukan rezeki ko..ko sendiri tau yang rupe2nye slame nih T cakap yang bukan2 kat M pasal ko kan? watpe lagi ko sayang orang tak sedar diri camtuh..plus,aku da tgk gambar hubby ko (jgn mara ina, aku yg pakse dia hantar), dan aku percaya dia takkan sia-siakan ko.. hargai dia k? aku akan sentiasa doakan rumahtangga korang bahgia slal0o..amin...tke cre ait?hehe..kem salam kenal kat hubby ko tuh..



p/s : cite ni sume aku dapat dari adek korban..hehehe..sebab tuh detail gilak! kalau nak korek dari member aku sendri, hm, jangan harap r..hihihi!~piece..n i'm out!

26 Februari 2009

da try da..

sedeynye..

tak pernah aku rasa sedey cenggini sebab study..

aku da duk depan notes, bace doa blaja, lipat dua kertas A4, raut pensil, tulis tajuk, n start study..tapi tau pe jadi? x masuk!! sedey sangat.. sebab besok da exam.. baru sentuh 1 k, ade dalam 60 k tau tak!!!

nak study..tapi nape xley neyh..

adeh..

sedey..

sedey sgt..

mangkok punye diri sndrik!!

tak sedar diri nak exam sok!!

sedey!!!!!!!!!!!!!!!!!




p/s : korang rase family aku nak maafkan aku tak? *deep sigh*
da brape kali dah arini aku mengeluh

25 Februari 2009

exam..exam..huh?

bowsan aku bile sume orang dok sibok-sibok tanye da abeh study lom..haisy! tau ar exam lagi sehari jak, tapi tak payah ar kan wat aku cuak + sakit perut! kali ni memang x boleh blah! nota yg lec highlight saje da lebih tinggi dari anatomi netter!! lom lagi nota yang sebenar! adeh..layaaaann..ha!aku lempang sape2 yg memandai tambah zass blkg!

nak jadi dokter, memang r camnie..kate mereka..hmm..tapi aku tak pernah amek port pon pebende yang orang2 itu cakap..aku wat jak pale sendrik! hidup cam budak IT jak! njoy sana! joli sini! ntah! blom ada seru lagi nak jadi dak medic yang betol2 punya..haisy! wat hal lagi! kate nak berubah! adeh.. camne ney.. tulun aku!

21 Februari 2009

kerang..nak kerang..


aku sangat suka kerang..

kalau kat umah asyik request soh mak masak kerang jak..

kejap kerang masak lemak..

kejap kerang sambal..

kadang2 kerang rendang..

cedaaaaaaaapppppppnnyeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!



...................................................................................



tapi kat medan nih susah nak jumpe kerang..

kalau nak makan, kene gi cari yg kat tepi2 jalan..

ada jual kerang rebus alias kerang berbulu rebus..

kerang dia besar2 n kat cengkerang dia berbulu..

beto0oll..

x kesah r..

walaupun geli sket nak bukak, tapi rase dy tetap kerang..

pernah skali makan aku sorang sampai 2 kil0..sluurrpp!!

tapi..

lame dah x makan..

lame dah ngidam kerang..

tapi ada jak alasan aku tak gi cari kerang..

balik tengah ari tadi, ingat malam nak cari kerang..

tapi balik, letey sangat tertido sampai k0l 8..

mane sempat lagi..adeh..

sedey...

nak kerang..nak kerang..

o0oppss!dah meleleh air liur!

k, segan..baliiikkkk!!!!!

p/s : seb bek sempat lap!

19 Februari 2009

"What Goes Around Comes Around - Justin Timberlake"

Was tagged by Arina Anhar :D
The rules!

1. Put your music on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!
4. NO CHEATING!
5. Tag others


IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?
- "Forever Young - Nsync"

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
- "I Believe In You - Joe feat Nsync"

HOW DO YOU FEEL TODAY?
- "Never Too Far - Mariah Carey"

WHAT IS YOUR MOTTO?
-"Falling - Nsync"

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
- "Jangan Pernah Berubah - ST 12"

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
- "Selfish - Nsync"

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
- "You Ruined Me - JC Chasez"

WHAT IS 2+2?
- "I Thought She Knew - Nsync"

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
- "Through The Rain - Mariah Carey"

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
- "If I'm Not The One - Nsync"

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
- "Wheneva You Call - Mariah Carey Feat Brian McKnight"

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
- "Rehab - Rihanna feat Justin Timberlake"

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
- "Right Now - Akon"

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
- "Yesterday - 30 Seconds to Mars"

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
- "You Found Me - The Fray"

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
- "Single Ladies - Beyonce"

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
- "That's What You Get - Paramore"

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
- "Love Song - Sara Bareilles"

WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
- "Green Light - John Legend feat Andre 3000"

WHAT MAKES YOU CRY?
- "When I Grow Up - Pussycat Dolls"

WHAT MAKES YOU LAUGH?
- "Miss Independant - Ne-yo"

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
- "Gimme More (Remix) - Britney Spears ft. Justin Timberlake n Timbaland"

HOW WILL YOU DIE?
- "Give It To Me - Nelly Furtado ft. Justin Timberlake n Timbaland"

WILL YOU EVER GET MARRIED?
- "Bounce - Timbalan feat Dr.Dre, JT n Missy Elliot"

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
- "Losing My Way - Justin Timberlake"

DOES ANYONE LIKE YOU?
- "A Superman - Eminem"

WHAT SCARES YOU THE MOST?
- "Signs - Snoop Dog feat JT"

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
- "Cry Me A River - Justin Timberlake"

WHAT WOULD YOU SAY, WHEN YOU MEET YOUR BOSS?
- "Like I Love You - Justin Timberlake"

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
- "What Goes Around Comes Around - Justin Timberlake"

Seronok jugak wat mende ni. So I am passing the baton to :

- aten
- h0oda
- aliaa-chan
- lokman
- mya
- emma
- amy
- kak anje

14 Februari 2009

jumpe lagik!

tadi gi i-fest kat fkg..macam biase, salah tempat lagik! seb bek aizatnur jumpe aku kat depan mus0lla fkg.. kalo tak, mesti aku d0k tunggu jak sens0rang kat situ sebab kem smart s0lat tuh kat dewan rupe2nye.. dengan perasaan malu selepas digelakkan oleh dia dan ydp pkpmi, aku p0n bergerak r ke dewan.. okay..nampak abg tuh lagik! adeh.. pehal lak dia datang nih??!! mati aku! camne nak kaber neyh? patut ar mase aku lalu depan dewan mule2 rasa cam ada dia jak! seb bek ada aina.. s0 aku pon ada r member di tengah2 kelompok dak2 laki (termasuk dia)yg tengah beratur untuk mendaftar.. s0 pas masuk, gi r cari tempat duduk.. op coz r aku akan nampak dia je sebab tempat muslimat kat belakang.. jadi ceritanya, sepanjang ceramah ustadz ridhuan, aku d0k tunduk jak.. tak mboh aku pandang depan.. kalau pandang depan, op coz r terpandang dia.. kang x pasal2 shaking lagi..hmm..mangk0k tol! kenapa r aku camnie.. penat oi..


p/s : capek deh..

tremor..haisy..datang lagik!

pagi tadi, bangun lambat..dalam 6.30..adeh..lepas lagi subuh aku! asbest0s t0l!! s0, aku kuar ar dari umah ana, sebab memang semalam tid0 kat uma dia..tumpang n0nton teevee.. dah sampai uma, terus gi mandi, qadha' subuh, pastuh siap2.. dah siap, amek henp0n yang l0w batt.. x sempat neyh nak recharge.. s0 amek la charger fon.. ingat nak cas dalam dewan kuliah. tapi rase cam plug tuh akan ada orang gune jak nanti.. biase mesti ada dak2 yang cas henp0n gak.. takpon cas laptop.. letak balik ar.. kang wat penat jak.. dengan hanya bawak blue file n sebatang pensil kayu + sharpener.. mane lah tau kang patah lak mata pensil aku.. ha, aku tau korang mesti ngah gelakkan aku yg stil pakai pensil kayu kan.. gelak ar.. gua tarak kesah punya..=p

dah sampai lec hall, menonong jak ar aku ke peberet spot aku.. 1st seat, 2nd r0w.. baru jak letak file, minah yg biase d0k sebelah aku cakap ada s0rang budak dah amek tempat tuh.. s0 aku p0n pindah ar ke last seat, 3rd r0w.. abeh, tu je yang tinggal.. fyi, seat tuh sebelah plug.. ceyt! xdak orang gune! nyesal aku tak bawak charger tadi.. so, duduk lah aku dengan anggun macho sambil silang kaki.. lecturer pon masuk.. s0, ritual biasa, amek A4 kosong, lipat dua, pastu tulis t0pik arinih.. tapi takleh! sebab tangan aku shaking gilak! OKAY..pe yang jadik neyh! memang tadi tak sempat nak breakfast, tapi xkan r sampai camni skali.. k, try lagik.. X BOLEH LAGI!!! k, aku dah cuak.. last aku shaking camni tyme matrix dulu.. tyme sany ada dekat2 ngan aku.. ha..ntah2 dia ada dekat2 cni.. ga' mungkin kale'!!! mamat tuh ngah ada paper kat penang nun.. pekejadahnya dia nak ada kat cni??!!! tapi aku tak give up! aku pakse gak tulih.. so jadi lah aku menulis dengan 2 tangan..hmm..layan..

dah dekat 10 mins, stil tak berhenti menggeletar..pe hal ni??!! s0, aku try ar usha sekeliling.. kot2 ada yang aneh ke.. tibe2.. jeng!jeng!jeng! (suspen sket pliz?) tyme aku tengok betul2 straight depan aku, ada abang r*$%#@n!! betul2 mengadap masing-masing! okay, cuak + segan!! apsal lak mamat tuh bole duduk kat seat tuh??!! act memang ar ada budak d0k depan aku, tapi kepala dia tepi sangat.. s0 ada gap memang besaq gilak sampai bole clear nampak aku! ilang dah fokus aku.. x senang duduk aku tau tak! tapi try act c0ol lagi.....seminit.....2 minit.....X BOLEH!! aku pon tarik kerusi aku sampai dekat ngan budak depan aku.. s0 bole r sembunyi blakang budak ni.. mule2..tapi, pastuh, mamat tuh tak dok diam lak! haisyh! penat tauk! aku kat cni dok menahan segan tak boleh blah padahal mamat tuh tak sedar pon kewujudan aku kat dunia sekeliling dia.. lepas sejam, aku troih cari port lain..hikhikhik! say0nara!!

seb bek tak separah cam tyme sany duluk! sebab kal0 ngan dia, siap jantung aku cam nak mel0mpat kuar! seb bek ngan abg neyh xde maen2 jantung, kalo tak, payah gak! tapi, agak terkejut gak.. sebab dia org pertama lepas sany yang b0le wat aku tremor cam tadi.. haisy.. musykil2..sebab dah lama dah lupa pasal aku pernah minat kat dia..

p/s : dia sangat mach0 okay.. x sabar nak t0pup.. nak cite kat sany.. mesti mamat tuh gelakkan aku! aja..aja!! camni p0n ada?! =D

7 Februari 2009

arini best!! alhamdulillah..

bangun k0l 6.30 a.m (tid0 pas subuh)..rase cam maleh nak pegi plen0 pakar (plen0 kol 7.00 a.m)..tapi bangun je r..hehe..pastuh! ting! dapat idea besh! maasuuuk lambaaaat!!! (bace dgn nada d0raemon k?) so aku p0n bangun n dengan lenggang t0gehnya (aku guna taugeh sbb ida x suka makan taugeh) berjalan ke t0ilet ngan mandi..eh,tertinggal plak! sebelum tuh, aku sempat sms diba-chan tuk reserve 1 seat tuk aku..s0 dat nanti aku xla gelabah cari seat..pastu, aku p0n mandi r..

dalam 7.30,aku dah siap mandi.aku p0n grab kemeja peberet n seluar panjang itam untuk dig0sok..sementara tunggu ir0n panas, aku amek sneakers putih aku, baru nak pasang tali kasut..haisy! hehehe..dah pasang sket, aku pon sambung g0s0k baju..kang meletup plak ir0n aku lama2 panas! tetibe terasa nak jadi ladies,hmm,gi la balik bilik (ir0nb0ard aku kat ruang tv) tuk amek seluar slack itam..pastuh,dah nak siap g0s0k seluar, rasa cam x best plak..sebab, kalau nak pakai seluar slack,mestilah aku akan pakai black p0inted sh0es kan? tapi kasut tuh bising. kletak! kletuk! haisy! xley jadik nih! dah ar dewan seminar tuh bergema, xke mencapub gile nanti?xley!xley!gi lah amek balik seluar panjang itam tadi..dah siap g0s0k sume & pasang tali kasut, gi la siap..dalam 8.20 aku kuar umah..(tuh termasuk aku berk0nflik ngan diri sendrik nak basuh baju ke x k?)

dah sampai depan fk, terserempak plak ngan member aku,fnk.tanye dia p0n baru nak masuk ke. rupe2nye dia kuar x masuk2 dah..hahaha! 1 famili, laen species! dia sarankan aku x payah masuk sebab mc kali ni cam garang jak..aku p0n ckp r aku nak try gak..pastuh dia kata klu aku berjaya masuk, beg dia ada kat dalam..yang paling x boleh blah, dengan wallet dia p0n dia tinggal! mangk0k tol!

sampai depan dewan, ada s0rang minah cine ni kuar..aku p0n tanye r p0ssible ke aku nak masuk..dia p0n x sure..argh! redah je r..aku p0n bukak pintu dewan yang ketat (kat c2 p0n dah menarik perhatian sume orang sebab pintu dia kat depan skali n 0p c0z la bising kan), n masuk dengan muke yang penuh k0mpiden! tau tak part yang paling x boleh blah? makcik mc tuh usha jak aku yang sememangnya sedang melintas depan dia dengan x puas ati n cube cari mane la beg aku! hahaha! sory buk! saya x bawak beg! kant0i r masuk lambat dengan beg! x mach0 r kalau kant0i! hahahaha! kunun2nye aku gi t0ilet r tadi..hakhakhakhak!!

sampai je kat destinasi (sebelum kuar, diba-chan sempat sms kat mana seat, s0 aku tau mane nak tuju..tanx diba! sayang ko!) kerusi, aku pon duduk r dengan aman. member2 sume senyum2 je..sebab di0rang sume tau makcik tuh x puas ati ngan aku! =D

hmm..tau tak?baru 15 minit aku duduk, dah abeh! mangkok tol! penat aku datang! hehehe..x budget plak nak abeh awal (30 minit awal OKAY!!)!! buek ponet eden ja! aku p0n jalan r kuar sambil bawak beg fnk, takut pape jadi since ada wallet dalam tuh..haaa..JENG!JENG!JENG! timbul idea setan..hikhikhik! aku jalan catwalk sambil bermain2 dgn beg fnk tuh depan makcik mc tadi! ohoi!!!! (tone cam shin-chan k?) bapak bahagia aku teng0k muke konpius makcik tuh! huhuhu! k, setel!

pastuh aku p0n jalan g cafe ngan shimut n ika-chan..plus diba-chan! (tertinggal lak!).ingat nak beli kuih, tapi x jadi. s0 aku blah gi subbag (admin) nak amek result yang aku tinggalkan dari isnin tuk disahkan..(lembeb gilak!)sampai jak, makcik kat ci2 wat b0d0 jak kat aku! wah2!! menyirap la ni kan..tapi seb bek ada s0rang member ind0nesian aku p0n nak amek gak..dia pon mintak r..yeay! siap p0n aku punye! Alhamdulillah..setelah penat 3 minggu aku cube dapatkan c0p pengesahan tuh, hari ni baru siap! yippi!!!

s0, aku balik ke uma ida..palagi, nak tumpang tgk tv r..beh, tv kat umah aku r0sak..nak anta kedai blom mampu lagik! masa tuh baru k0l 9.15 am..s0, pendek cite, aku p0n men0nt0n tv sampai dalam k0l 1.40 pm jak sebab nak gi care4 ngan ida-chan & ana-chan..

kat care4, kit0rang berjalan2 dengan epy-nya..pendek cite, ana dapat beli kasut yang c0mel, ida dapat beli sneakers yang merupakan belian terhebat, n aku..x dapat pape..sebab kasut yang aku nak xde saiz aku..mak!! betollah mak..kaki aku besar cam kapal!! hukhukhuk..=(

nak balik, stil dalam skyway, kit0rang berhenti kat kedai spec..saje je nak usha..tetibe..jeng,jeng,jeng!!!disc0unt 70%!! WALLA!!!!!!!! pa lagi, x tunggu dah, tempah2!! aku n ana p0n tempah.. mule ragu gak, sebab aku xkan dapat cash dalam terdekat ni, tapi akak kedai tuh pujuk cakap aku boleh letak advance dulu..hikhikhik! epy si0t! dapat spec baru!!

balik nek angk0t, sekor2 tersengeh sebab kali ni shopG besh!! aku dapat spec baru!! yeay! yeay! tau r blom dapat, tapi x lame lagik okay! besh! besh! balik..sebab pas maghrib t nak gi milennium plak,usha f0n tuk aten ..

abes.. =]

1 Februari 2009

..:: cahaya ::..

aku baru balik dari majlis perasmian festival nur islam kat fkg (fakultas kedokteran gigi)..

masih terngiang di kuping telinga akan lantunan merdu nasyid yang dipasang saat video jalan pulang ditayangkan..

aku tak tahu lagu siapa, tak pernah dengar pun lagu tuh..

tapi lirik dia betul-betul menyentap sampai mataku sempat bergenang sejenak..

antara yang aku masih ingat..

"dosaku menggunung tinggi, namun taubat tak pernah ku tepati"

"Rahmat-Mu meluas langit, namun terlalu sedikit yang ku syukuri"

lebey kurang camtuh r..tak berapa ingat sangat..

buatku tersedar..betapa aku sering melupakan Dia yang paling aku cinta..

tapi kadang-kadang aku rasa aku tak layak mengaku rasa cinta ini..

kata cinta, tapi perangai ntah pape ntah..

akhlak jauh dari yang dituntut..gaya hidup lagi r tak boleh blah..

adeh..camne neyh..nak berubah..tapi kenapa selal0o jak tak jadi..

ada jak alasan..ada jak yang rasa tak kena..


BILA MENTARI BERSINAR TERANG
TERPANCAR CAHAYA SURIA
MEMUJI KEAGUNGAN TUHAN PENCIPTA
MENGINSAFI KEDHAIFAN

BILA MENTARI MENGHILANG DIRI
TERBIT PULA KENANGAN LALU
TERTUNDUK KU PASRAH SEDIH KU MENYEPI
HANYUT DALAM ARUS BERLIKU

OH TUHANKU YANG KU ESA
AMPUNILAH HAMBAMU
BERIKANLAHKU KEKUATAN
MENGHARUNGI MENAHMU
KU POHON RESTU HIDAYAH DARIMU
RAHMATILAH HIDUPKU
TERIMALAH OH TAUBATKU PENGHAPUS SEGALA DOSAKU

YA KARIMMM,YA ALLAHHH,YA RAHMANNN,YA RAHIMMM..
DERUAN OMBAK MENGHEMPAS PANTAI
BERGELORA DI PUKUL PANTAI
HIMPUNAN BUIH DITEPIAN
IA TIDAK BERKEKALAN
BEGITULAH HIDUP MANUSIA




p/s : betapa aku rindu & dambakan hidup seperti hidupku waktu di smka dulu..(T_T)

29 Januari 2009

saya..MAL0O0O0O0!!!!!!!!!!!!!!

saya mal0o0o0!!!!!!!!!

tadi baru ika citer...

arghhh!!!!!!!!!!!!

nape saya x prasan dia ada kat belakang saya waktu tu..

malu gilakkk!!!!!!!!!!

rupenye dah lama dia tau saya minat kat dia..

dah r aritu boleh pakat ngan aliaa-chan wat-wat salah anta mesej..

adehh..

aliaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

tulun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adeh...malunye!!!!!!!!!!!!!!

seb bek bukan ajk pm usu..

kalo x, mesti kene bdepan ngan dy...

adeh..............vuduhnya ambeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!





p/s : aliaa-chan..jangan sedey2 lagik..saya sedey teng0k awak tak senyum 2-3 ari neyh..

28 Januari 2009

sedey sangat..

saya sangat sedey..

sekali lagi saya ditinggalkan se0rang diri..

sampai ati dia..

camne saya nak teruskan hidup saya di sini lagi..

tanpa dirinya yang selalu menemani malam-malam saya..

Ya Allah..

kuatnya ujian yang Kau timpakan pada hambaMu ini..

Kau tiupkanlah hembusan angin kekuatan..

agar aku tetap kuat untuk menjalani hari-hariku yang hambar di sini..

dan sem0ga kau yang pergi akan tetap mengingati diri ku ini..



..............................................................................................................




adeh...........sedeynya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hmmm........

terpaksalah aku melepasmu sayang..

melepasmu pergi ke pakcik itu untuk diservis..

sem0ga kau cepat kembali sayang...

aku kan tetap di sini menantimu..

dengan segenap d0a..aku mendambakan dirimu kembali sayang..




............................................................................................................




cepatlah kembali.....

0wh teevee...

24 Januari 2009

malfuncti0n

Khamis (22 Jan)

9 lebey am : aku baru bangun sebab mlm semalamnya aku td0 lambat gara-gara tid0 pukul 3 lebey pagi..

10 am : aku pegi campus

dekat k0l 11 am : aku jumpe aliaa-chan n ajak dia gi makan ayam penyet 4 lunch

11 am - 12 pm : aku melilau cari Dr. Dedi (pembantu dekan akademik kit0rg), tapi x jumpa.

: aku gi library, nak wat assignment, tapi black0ut r plak..

12 lebey pm : aku g umah ana sebab bosan..(dekat jak ngan campus)

: sambil tunggu aliaa-chan abeh klas, aku, ana, pertiwi n mira tgk vide0 palestine.

12.50 pm : aku balik umah sebab nak s0lat z0h0r

1.05 pm : aku k0l aliaa-chan, kompemkan dia katne

1.20 pm : kit0rang gerak gi mamam lepas dia beli notes

2 lebey pm : kit0rang gerak balik (dah abeh makan r..) ke umah aliaa-chan, sebab area umah aku sume black0ut (umah aku kat Medan neyh dekat campus), s0 nak tumpang tenet dy, nak wat assgnmnt..

kit0rang bersembang-sembang..bercurhat-curhatan (curahan+hati)..

hampir 4 pm : aku tid0, ngantuk sangat.

dalam 5.15 pm : aku bangun..gi search kat g0ogle pe yang aku nak cari.

6.05 pm : baru aku s0lat asar..(setan kan?hehehe..)

tunggu maghrib..sambil aliaa-chan siap2 nak gi Gleani H0sp.

7 lebey pm : aliaa-chan anta aku balik uma 0tw nak ke h0spital

aku balik umah, letak bag, n terus kuar nak print mende yang aku cari tadi. pastuh, balik amek bag n terus gi umah ana sebab nak pinjam buku kulit dia + tumpang teevee (k0rg kan tau aku hantu teevee). sambil tgk tv, aku wat assignment @ presentati0n 4 PBL (kat cni panggil tut0rial) t0m0r0w..

Juma'at (23 Jan)

12 am : masih wat..

1 am : masih wat..sambil tgk las vegas

2 am : masih wat..sambil tgk next epis0de las vegas

3 am : masih wat..sambil tgk cite siasat-siasat..

4 am : baru betul-betul wat..

5 am : masih wat..

6 am : s0lat subuh..pastuh sambung wat..

8 .30 am : baru siap

8.35 am : kelam-kabut blah dr umah ana, blk umah sndrik tuk siap-siap nak g PBL

9 am : seb bek sempat sampai ke klas

s0, aku p0n menjalani PBL dgn sangat selebetnye gara2 x td0..mula2 teruk gak, sampai xley nak tulis, tangan terketar-ketar..otak aku da start malfuncti0n..seb bek tyme present, aku still dapat bercakap dengan baik dan benar.huhuhu. pastuh, 0k sket..my wh0le b0dy was st0pped fr0m shaking.

12 pm : baru abeh..sebab banyak 'sangat' yang dibincangkan

pastuh, beli lunch, balik umah, makan sambil baca k0mik darg0n ball. pastuh, kenyang sangat sampai tetid0..20 mins pastuh, bangun, siap2 sebab ada skills lab.

2 pm : pegi skills lab sambil dah ternampak-nampak sun-g0ku ajar trunks n g0-ten tuk bergabung. OKAY....

3 pm : still menjalani skills lab..n still nampak sun-g0ku, tapi kali ni ngan g0-han..ngah practice Zit Sword plak..OKAY LAGI....

4.30 pm : abeh p0n..aku nak balik, tapi nak cari aliaa-chan dulu, sebab malam semalam dia sedey..mencari sambil ditemani Pendekar Penyu..seb bek ad pakcik neyh..x r bosan aku lilau-lilau sensorang..OKAY!!!!


4.40 pm : banyak salah cakap..antaranya, tanya ida ''dah amek mc kat pm usu?"..pttnye p0li usu

5 lebey pm : aku balik uma setelah dimarahi oleh ana sebab xnak blk

da sampai uma, aku baring atas katil..badan aku lenguh gila..

....................................................................................................................................................



Sabtu (24 Jan)

6 am : tetiba aku terjaga..aik! bile masenye aku tertid0? dah r dengan baju kurung lagik..

6.05 am : tanpa berpikir lg, aku p0n mel0mpat dari katil sebab 0tak aku blank..pe yang ada hanya fakta aku dah lambat subuh..s0,aku p0n solat r..

abeh s0lat, aku pk jap atas sejadah..nape tadi aku bangun still pakai baju kurung? semalam hari pe? ari ni aku ada klas pe? adeh..aku blur..tapi perut aku x b0leh blah lap0 gilak!!!s0 aku p0n cepat basuh baju (tak pernah2 basuh baju kurung pagi2 buta) sebab aku nak g makan.. tetibe baru aku teringat, aku ada plen0 pakar!! alamak! sempat ke??!! argh! redah jak r.. pegi ngan sangat blur n lap0..

akhirnya, dalam plen0 pakar baru sume mem0ri datang balik..dengan jelasnya.. 0o0o0.. baru paham nape aku terbangun ngan baju kurung n perut yang bernasyid..

9 lebey pm : baru 0tak betul balik..alhamdulillah..hehehe..




p/s : seram gilak part dragon ball tuh! padahal aku bkn ikut sgt cite tuh..